diumenge, 23 de novembre de 2014

Día internacional contra la violència de gènere

                                           
font imatge:www.besalu.cat

L' Assemblea General de l'ONU va designar el 25 de novembre com el Dia Internacional contra la Violència de Gènere en record de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana, brutalment assassinades l'any 1960 durantdictadura de Trujillo.


 defont imatge: bibliotecavallirana.wordpress.com

NOVEL·LES JUVENILS SOBRE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Premi Protagonista Jove 2003
Inclou La màscara de l'amor, de Vicente Garrido
Una jove maltactada lluita per salvar la seua vida
Quan va acceptar eixir amb aquell xicot, Marta no sabia que posava un peu en l’infern, i que d’ara endavant seria tan dolorós penetrar-hi com tractar d’escapar-ne. Aquesta novel·la de Pasqual Alapont, escrita a la manera d’un thriller, amb psicòpata inclòs, posa els cabells de punta. És la història de Marta, una jove que es va enamorar de la persona equivocada; però també és la història d’una amistat a prova de bombes que captiva per la seua tendresa.

El llibre es completa amb La màscara de l’amor, un text en què el psicòleg i criminalista Vicente Garrido analitza els comportaments de risc que qualsevol jove hauria de tenir en compte per evitar caure en l’infern del maltractament físic o psicològic. Un llibre molt útil que conjumina una novel·la emocionant plena de suspens i un pràctic llibre d’autoajuda.

Font: http://www.bromera.com/fitxa-llibre-coleccions/items/linfern-de-marta.html

                                           

Cita que apareix a l'inici del llibre:
(...) és simplement una víctima. És com una d’aquestes granotes
a les quals una gegantina aranya d’aigua els succiona la vida
sense que tinguin ni la més petita idea del que els està passant.
                                               Joyce Carol Oates

Si vols llegir el primer capítol de la novel·la, entra a la web de Gemma Lienas: http://www.gemmalienas.com/wp-content/uploads/2006/10/CARLOTA_Diari_Blau.pdf

CÒMICS

La Cenicienta que no quería comer perdices 
VÍDEOS


EL MALTRATO SUTIL

Altres lectures sobre aquest tema:

Les relacions de parella, l'insti, els amics, el facebook,  l'autoestima, el sexe, els pares: els temes que més interessen als adolescents, en un llibre que recull els principals consells i comentaris que han aparegut a adolescents.cat, el web de més èxit entre els adolescents catalans. I al final, una bateria de tests per saber si ets una persona gelosa, si estan jugant amb els teus sentiments, si la teva parella t'ha estat infidel, si sou amics o més que amics, si ets una persona influenciable, si ets addicte a les xarxes socials, etc.
Font: http://www.lagaleraeditorial.com/ca/adolescents-cat-978-84-246-4744-5#.VG-UtjSG-8A


MANIFEST INSTITUCIONAL
DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES
25 de novembre de 2014
Notícia sobre el polèmic artista Saint Hoax i les seves imatges de les princeses Disney com a víctimes del maltractament.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada