diumenge, 15 de desembre de 2013

LLIBRES I MÚSICA
Font: http://www.gifandgif.es/gifs_animados/Musica/index.php

Gifs Animados Música (110)
  Gifs Animados Música (116)          UN NADAL MUSICAL
  
Font: Felicitació de Lola Roig de http://bibliocolors.blogspot.com.es/search/label/Nadal-targetes%20felicitaci%C33

"Amb els llibres per amics no et faltarà companyia. Cada pàgina pot ser un estel que et fa de guia".  
                                                                    Joana Raspall.
Us presentem un seguit de llibres que tenen en comú el món de la música. També pel·lícules molt interessants en què la música té un paper important.
                                         
                                                 

El violí d'Auschwitz. Maria Àngels Anglada. Edit.La butxaca

Per sobreviure, els diu que és fuster, una feina amb una utilitat pràctica que li permet resistir les condicions de vida infrahumanes, i ajornar així la seva probable “eliminació”. Gran aficionat a la música clàssica, el comandant del camp descobreix la veritable professió d’en Daniel i aleshores el sotmet a una prova: li haurà de construir un violí que tingui un so perfecte. El luthier es posa a l’obra, però no es pot ni imaginar el càstig que l’espera si no compleix bé el sinistre encàrre
 La canción de Hannah . Edit Anaya.

1940, Francia. Louis vive con sus padres en una pequeña villa minera. La guerra es el tema central entre los clientes del Café de los Amigos, donde Louis trabaja ayudando a la señora Jean, pero que no interfiere en su vida, hasta que los nazis y la policía comienzan a arrestar judíos...


                                             
 La canción de Shao Li .Marisol Ortiz de Zárate. Edit. Bambú.

Natalia y su hermano Airon están en Londres con su madre. Natalia ha sido seleccionada para participar en el especial navideño de "Un minuto de gloria", el programa de más audiencia de la televisión. Aunque parezca increíble, los dos niños se pierden. Cansados de esperar, empezarán ellos la búsqueda de su madre. En ese vagabundeo, Natalia recurre constantemente a Shao Li, su amiga ausente.
                                  

                                                
Concert en sol major. JORDI SIERRA I FABRA , LA GALERA, S.A. EDITORIAL, 1997

 Un nen misteriós apareix al Portal de l’Àngel de Barcelona, just al xamfrà on toca un vell violinista de carrer. Durant les hores següents, s’estableix entre tots dos un intens diàleg, i neix una estranya amistat. Fins al moment de la veritat ¡, l’instant en el qual la música most ra qui és en realitat l’aparegut, i aleshores…


                                            

L' ocell de foc. Emili Teixidor. Edit. Cruïlla.

L’Ocell de Foc era un membre de la colla del Cec de Cabrera, uns joglars que anaven de castell en castell cantant cançons i poemes. La colla estava formada pel cec de Cabrera, la joglaressa Matilde, el cavaller salvatge i l’Escarnidor d'ocells. L’Ocell de Foc no sabia d'on venia, ni qui eren els seus pares, ningú mai li havia explicat.
                                

El profesor de música. Hassan Yaël. Edit. Edelvives.
                                  
  Simón, profesor de música en un colegio, se debate entre la desidia y la depresión ante el comienzo de curso: de nuevo el desinterés general, los alborotadores... La sorpresa que le aguarda es Malik, un niño árabe que quiere aprender a tocar el violín. Pero él lo había abandonado, pues le traía oscuros recuerdos de los años de guerra. Malik remueve muchas cosas en Simón y, finalmente, este empieza a revivir.
                                              
                                               Música amagada. Bustos, Joan . Edit Barcanova

      El noble Hug de Vallplana té dotze anys, i aprèn a tocar el llaüt, llegir i escriure perquè vol ser trobador. Mentre el noi intenta fer sorgir una melodia, la mare decideix enviar-lo al castell d’un enemic perquè es converteixi en cavaller. El món no necessita cançons, sinó cops d’espasa, i per això cal deixar de banda qualsevol mena de música, amagada o no.
                                    


Una canción para Susana.Burgas, Àngel.  Edit. La Galera.

 En la Barcelona más actual, los jóvenes componentes de un grupo musical y sus amigos se enfrentan a situaciones cotidianas y otras no tanto: el descubrimiento del sexo, el autismo producido por la tecnología, el suicidio inducido... el retrato sin concesiones de una juventud muy real.

                                           

 La pequeña coral de la señorita Collignon. Prats, lluís. Edit. Bambú.

 Georgette Collignon, más conocida como la señorita Collignon, es profesora de francés y música en un colegio de clase alta de Barcelona. A dos años de jubilarse y un poco delicada del corazón, la echan del centro por no tener los papeles para la enseñanza en orden (sí, a estas alturas se dan cuenta de ese detalle), y la tras­ladan a un colegio del barrio de El Raval, un barrio multicultural de la clase media-baja de la Ciudad Condal.
                                               

Nocturn a quatre mans. Pons i Clar, Pere . Edit. Alfaguara.

En Pau viu a la part alta de Barcelona, amb luxes i confort, i té una actitud ingènua i irresponsable enfront de les seves coses. Un dia coneix la Judit, filla d’immigrants, que estima la música per sobre de totes les coses. Els dos joves s’enamoren i viuen intensament el seu desig. Nocturn a quatre mans és la història d’un amor intens i difícil.

                                            
    El cant de la mallerenga. pastor, Joaquim. Edit Bambú.

 Al Roget, un noiet de nou anys pèl-roig i intrèpid, la Guerra Civil li ha estroncat la infantesa i li ha robat allò que més estima: el seu pare. La seva antiga vida sembla molt llunyana ara, quan ha de contemplar amb ràbia com la seva família es veu obligada a allotjar tres militars franquistes, el cap dels quals, conegut com el Coix, pretén la seva mare.
                                                           
La caja de música. .Zurro, Alfonso. Edit Anaya.

Toda aventura supone una búsqueda, un aprendizaje, un riesgo a adentrarse en lo desconocido. En "La caja de música", diversos y variopintos personajes desfilan por la escena para mostrar lo que hay de auténtico o de absurdo en la vida humana.

LLIBRES DE CONEIXEMENTS SOBRE MÚSICA:

                                                      
                                                   
Aquest atles ens permet apropar-nos al meravellós món de la música explorant-ne les seves diverses manisfestacions. ..

                                           

      Un llibre singular perquè conegueu més la música i la seva història, amb informacions precises, curiositats, minibiografies, taules il·lustrades, nombroses fotografies i il·lustracions, i activitats molt fàcils i entretingudes. Un recorregut per la MÚSICA, des dels seus orígens fins a l'actualitat, amb un CD.

BIOGRAFIES:

            Em dic...John Lennon.  Gil, Carmen. Parramón Ediciones.                                                                                                                                 
Ediciones

                                    
Em dic...Mozart. Martí, Meritxell. PARRAMON EDICIONES
Em dic...Beethoven. Joao Costa, Maria..PARRAMÓN EDICIONES

POESIA I MÚSICA:
1. “Viatge i concert” de Maria Àngels Anglada


2. “Fuga en fa” de Maria Sullana


 
3.. “Nadal” de Salvat Papasseit
 
4. “Sonata per a Isabel” de Vicent Andrés Estellés
.

BLOGS RECOMANATS MÚSICA I POESIA:                                                  PEL·LÍCULES I MÚSICA

  • EL PIANO 
  • LOS CHICOS DEL CORO  
  • EL PIANISTA  
  • AMADEUS  
  • THE WALL  
  • ELS MISERABLES 
  • EL FANTASMA DE L'ÒPERA  
  • WEST SIDE STORY  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada