diumenge, 24 de novembre del 2013

25 de novembre 

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE 


EL DISCURS DE MALALA YOUSAFZAI A LES NACIONS UNIDES (Fragments)

    
Font:venitism.blogspot.com


Estimats germans i germanes, recorden una cosa. El Dia Malala no és el meu dia. Hui és el dia de cada dona, cada xiquet i cada xiqueta que han aixecat la seua veu pels seus drets. Hi ha centenars d'activistes de drets humans i dels treballadors socials, que no només estan parlant dels drets humans, sinó que estan lluitant per assolir els objectius de l'educació, la pau i la igualtat. Milers de persones han estat assassinades pels terroristes i milions n’han resultat ferides. Jo només en sóc una d'ells.
Així que ací estic... una xiqueta d'entre molts.
Parle - no per mi, sinó per a tots els xiquets i xiquetes.
Jo alce la meua veu - no perquè jo puc cridar, sinó perquè els sense veu puguen ser escoltats.
Aquells que han lluitat pels seus drets:

El seu dret a viure en pau.

El seu dret a ser tractats amb dignitat.

El seu dret a la igualtat d'oportunitats.

El seu dret a l'educació.

Benvolguts amics, el 9 d'octubre de 2012, els talibans em van disparar a la banda esquerra del front. Van matar als meus amics, també. Pensaven que les bales ens anaven a callar. No obstant això, van fracassar. I, llavors, quan el silenci va arribar, milers de veus hi van parlar. Els terroristes van pensar que anaven a canviar els nostres objectius i que anàvem a deixar les nostres ambicions, però res no va canviar en la meua vida, excepte això: la debilitat, la por i la desesperança van morir. Va nàixer la força, el poder i el coratge. Jo sóc la mateixa Malala. Les meues ambicions són les mateixes. Les meues esperances són les mateixes. Els meus somnis són els mateixos.[...]


El savi va dir: "La ploma és més poderosa que l'espasa" era veritat. Els extremistes tenen por de llibres i bolígrafs. El poder de l'educació els fa por. Tenen por de les dones. El poder de la veu de les dones els fa por.[...]

La pobresa, la ignorància, la injustícia, el racisme i la privació de drets bàsics són els principals problemes que enfronten els homes i dones.[...]

Fem una crida a totes les comunitats a ser tolerants - a rebutjar els prejudicis basats en castes, credos, sectes, religions o gènere. Per a garantir la llibertat i la igualtat per a les dones, perquè puguen prosperar. No podem tenir èxit si la meitat de nosaltres estem aturats.

Fem una crida a les nostres germanes de tot el món per ser valentes - per abraçar la força dins de sí mateixes i desenvolupar tot el seu potencial.[...]

Així que lliurarem una lluita global contra l'analfabetisme, la pobresa i el terrorisme i agafarem els llibres i els llapis. Són les nostres armes més poderoses.


Un xiquet, un mestre, un bolígraf i un llibre poden canviar el món.

L'educació és l'única solució. L'educació és el primer




Manifest institucional 25 de novembre 2013(clicar)


Si t'interessa llegir algun llibre que tracti aquest tema, a la biblioteca trobaràs:
 
  L'infern de Marta  de Pasqual Alapont   (2n cicle i postobligatoris)




 Sinopsi:
Una jove maltactada lluita per salvar la seua vida
Quan va acceptar eixir amb aquell xicot, Marta no sabia que posava un peu en l’infern, i que d’ara endavant seria tan dolorós penetrar-hi com tractar d’escapar-ne. Aquesta novel·la de Pasqual Alapont, escrita a la manera d’un thriller, amb psicòpata inclòs, posa els cabells de punta. És la història de Marta, una jove que es va enamorar de la persona equivocada; però també és la història d’una amistat a prova de bombes que captiva per la seua tendresa.
El llibre es completa amb La màscara de l’amor, un text en què el psicòleg i criminalista Vicente Garrido analitza els comportaments de risc que qualsevol jove hauria de tenir en compte per evitar caure en l’infern del maltractament físic o psicològic. Un llibre molt útil que conjumina una novel·la emocionant plena de suspens i un pràctic llibre d’autoajuda.
Font:http://www.bromera.com/fitxa-llibre-coleccions/items/linfern-de-marta.htm

El diari blau de la Carlota  de Gemma Lienas (2n cicle i postobligatoris)


Sinopsi:
Després de les aventures amoroses amb en Flànagan i en Koert, i amb ganes de prendre’s unes vacances sentimentals, la Carlota decideix començar un diari sobre la violència de gènere, un problema que fa segles que existeix però que només s’ha fet visible en els últims anys. A partir de testimonis que va recollint, alguns d’ells molt propers, i d’informació que rep, com sempre, de la seva mare, la seva àvia i la seva tieta Octàvia, la Carlota escriu aquest diari blau que teniu entre mans, i que també parla de la violència escolar i la violència infantil, que tenen mecanismes similars als de la violència de gènere: a partir d’idees que la tradició dóna per bones, algunes persones es creuen superiors a unes altres, de les quals abusen.

Font: http://www.gemmalienas.com/obras/l/los-diarios-de-carlota/el-diario-azul-de-carlota#!prettyPhoto

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada