dilluns, 30 de gener de 2012

Actualitat literària

Imma Monsó guanya el Ramon Llull amb la novel·la ‘La dona veloç’.

El  Premi Ramón Llull és el més  ben dotat en llengua catalana amb uns 90.000 euros.

Foto:Jordi Milian
Imma Monsó ens ofereix  a La dona veloç una metàfora del temps que vivim.
Partint del lema  ‘com abans millor’ que  una de les protagonistes de La dona veloç va formulant i aplicant en la seva vida diària,  Imma Monsó va desgranant una novel·la sobre la percepció del temps i  com aquest ens marca  el nostre dia a dia.
El temps és el gran tema de la novel·la, segons ha destacat també l’editor i membre del jurat Emili Rosales.
Sobre que suposa guanyar el Premi Ramon Llull, Monsó ha comentat que cada novel·la respon a les preguntes  que ocupen una etapa de la teva vida  i que La dona veloç era una novel·la que feia molt de temps que portava a dins’
Acostumada a retallar bona part de les seves novel·les abans de lliurar-les  a les editorials, Monsó ha destacat que  la novel·la guanyadora del Ramon Llull és més densa que les anteriors i també una de les més ambicioses.
Imma Monsó en la roda de premsa  ha  fet una ferma defensa de la lectura i de la literatura.  L’escriptora catalana ha demanat al sector editorial passió i esforç per crear lectors i no pas contar lectors.
Imma Monsó, una escriptora de llarga trajectòria.
Imma Monsó  és una de les veus narratives  destacades de la literatura catalana  on destaquen les obres   Una tempesta, Un home de paraula, Tot un carácter, Millor no m’ho expliquis, Marxem papa. Aquí no ens hi volen, Hi són però no els veus.
Ha estat guardonada amb  el Premi Prudenci Bertrana” amb la novel·la ‘Com unes vacances’, Premi Ciutat de Barcelona amb ‘Millor que no m’ho expliquis’, “Premi Maria Àngels Anglada , Premi Internacional Terenci Moix i Premi Salambó amb la novel·la ‘Un home de paraula’.
  

32 anys de Premi Ramon Llull
El Premi  de les Lletres Catalanes Ramon Llull l’orgaitzen conjuntament el Govern de la Generalitat de Catalunya i Planeta. És el premi més ben dotat en llengua catalana amb uns 90.000 euros.

Font: http://www.illadelsllibres.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada