dilluns, 9 de gener de 2012

Actualitat literària

Álvaro Pombo guanya el Premio Nadal 2012 i el periodista Rafael Nadal el Josep Pla.

L’escriptor Álvaro Pombo ha guanyat el 68 Premi Nadal amb la novel·la “El temblor del héroe”, i elperiodista Rafael Nadal guanya el Josep Pla amb la novel·la ‘Quan érem feliços’

Alvaro Pombo parla sobre la indiferència en la societat a la novel·la El temblor del héroe’. La novel·la  etsà protagonitzada per Román, un professor de filosofia a la universitat que, tot just jubilat, rep la visita d’un jove estudiant de periodisme, Héctor, que vol fer-li una entrevista per al seu diari digital, ‘Los inactuales’. El  professor interpreta  aquest gest com una humiliació, però que serà l’inici d’una peculiar relació.
ÁlvaroPombo també és autor de ‘El héroe de las mansardas de Mansard’ , ‘El metro de platino iridiado ‘Donde las mujeres’ (1996) i ‘La Fortuna de Matilda Turpin’ (Premi Planeta 2006).
Dotat amb 18.000 euros el jurat del Premi Nadal és un dels guardons més antics en castellà. Aquest any s’han presentat  un total de 313 novel·les a la 68ena edició del Premi Nadal de Novel·la de l’editorial Destino.
El jurat d’aquest any  estava format per Germán Gullón, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello, Ángela Vallvey i Emili Rosales.
L’any passat  Alicia Giménez-Bartlett va guanyar el premi amb la novel·la ‘Dónde nadie te encuentre’


Rafael Nadal guanya el premi Josep Pla
El periodista Rafael Nadal  ha guanyat el premi Josep Pla amb  la novel·la “Quan érem feliços“. Es tracta d’unes memòries d’infància basades en la seva vida i  d’una família de dotze germans a la Catalunya de la postguerra i dels anys seixanta.
Unes 33 novel·les s’han presentat aquest any al Premi Josep Pla.
L’any  passat el premi va ser pel també periodista Cristian Segura  amb  ‘El cau del conill’. Font:http://www.illadelsllibres.com/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada