dimecres, 25 de novembre de 2015

25 DE NOVEMBRE. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
  HEM FET UNA EXPOSICIÓ  I HEM PENJAT MISSATGES DE MÒBIL PELS PASSADISSOS DE L'INSTITUT, TOT RECORDANT  PARAULES I EXPRESSIONS QUE NO AJUDEN A TRENCAR AMB ELS ESTEROTIPS DE GÈNERE :
 LLIBRES SOBRE AQUEST TEMA QUE POTS TROBAR A LA NOSTRA BIBLIOTECA


 Premi Edebé de Literatura Juvenil
Premio Nacional 2011
Premi FADA a la cultura 2015
Descripció:
Què va passar amb Bàrbara Molina? Mai no es va trobar el seu cos ni es van aconseguir proves per tal de detindre cap culpable. Una telefonada a un mòbil capgira el destí de moltes persones: el d’un policia a punt de jubilarse, el d’una mare que ha perdut l’esperança de trobar la fi lla desapareguda, el d’una xica que va trair la seua millor amiga. Paraules emmetzinades és una crònica d’un dia trepi dant, viscut a contrarellotge i protagonitzat per tres persones pròximes a Bàrbara Molina, desapareguda misteriosament i violentament quan tenia quinze anys. Un enigma que, després de quatre anys sense resoldre’s, es veurà sacsejat per noves claus.

"Vaig entendre com se sentia ell quan em pegava, amb mala sang i m'insultava. Em veia com una rata.Talment com la rata que jo havia esclafat. Em vaig espantar..."(pàg. 88)
" La Núria Solís ha retrobat la seva voluntat, però s'adona que és  una voluntat afeblida, malalta perquè ell la hi va grapejar massa..."(pàg.200) 


EL INFIERNO DE MARTA; LA MASCARA DEL AMOR (2ª ED.) (En papel)


PASQUAL ALAPONT; VICENTE GARRIDO , ALGAR, 2003

 Cuando aceptó salir con aquel chico, Marta no sabía que ponía un pie en el infierno, y que a partir de entonces sería tan doloroso penetrar en él como tratar de escapar de allí. Esta novela de Pasqual Alapont, escrita a la manera de un thriller, con psicópata incluido, pone los pelos de pun

 

Font: http://www.grup62.cat/llibre-el-diari-blau-de-la-carlota-95220.html
Has tingut mai un nòvio que et tingui massa controlada, que s'enfadi si surts amb les amigues, que t'enviï més de 25 sms durant l'hora del pati
i es posi gelós si parles amb els nois de la teva classe?
Has tingut algun amic que, sense dir-t'ho, hagi patit alguna mena de violència, ja sigui psicològica
o  física, a l'escola? Coneixes algun noi o noia víctima de violència a casa seva?Després de les aventures amoroses amb en Flànagan i en Koert, i amb ganes de prendre's unes vacances sentimentals, la Carlota decideix començar un diari sobre la violència de gènere, un problema que fa segles que existeix però que només s'ha fet visible en els últims anys. A partir de testimonis que va recollint, alguns d'ells molt propers, i d'informació que reb, com sempre, de la seva mare, la seva àvia i la seva tieta Octàvia, la Carlota escriu aquest diari blau que teniu entre mans, i que també parla de la violència escolar i la violència infantil, que tenen mecanismes similars als de la violència de gènere: a partir d'idees que la tradició dóna per bones, algunes persones es creuen superiors a unes altres, de les quals abusen. 

M té 16 anys, és un bon estudiant i un bon company d’institut, té algun amic i compta amb la simpatia i l’amistat de l’entrenador de l’equip de bàsquet; de tota manera no és capaç d’explicar a ningú el que passa a casa seva. Solament pensa a poder començar a treballar ben aviat per treure la mare i la germana d’aquell infern. El comportament del pare impedeix que les persones del seu voltant creixin, es facin lliures, siguin responsables: destrueix. Aniquila, literalment.


Divendres 22 de novembre de 2013  s’estrenà la pel·lícula La por, del director Jordi Cadena, basada en la novel·la M, de Lolita Bosch, guardonada amb l’11è Premi de Literatura Protagonista Jove 2007 i el Premi de la Crítica Serra d’Or Juvenil 2007.

Font:https://ca.wikipedia.org/wiki/Ulls_verds

Una noia de 14 anys molt confiada i innocent comença a escoltar una veu de maduresa al seu interior, a la que anomena Ulls Verds. Els seus pares comencen a distanciar-se, ja que la mare és maltractada, i no vol seguir suportant tot allo. La mare un dia es muda a una cabanya que tenia a Skagit Harbor. Durant un temps, ella i la seva germana Samantha veuen a la mare només quan el pare és de viatge
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada