dilluns, 2 de març de 2015

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Les Nacions Unides van declarar el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, una commemoració que se celebra arreu del món. 

Els fets de Nova YorkEn l'origen de la commemoració del 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, tradicionalment s'han destacat diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l'incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911 (indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves).
En aquest darrer incident van morir 142 obreres que l'any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals. 

Font: http://dones.gencat.cat/ca/temes/visibilitzacio_dones/associacionisme_participacio/dia_internacional_dones/origen_dia_internacional_dones/

TRENCANT ELS ESTEREOTIPS DE GÈNERE
 Like a girl 


Ban bossy
 A l' esport 
  NOTÍCIES RECENTS

La bretxa salarial augmenta: les dones cobren un 25% menys que els homes
  "Una dona ha de treballar 16 mesos per guanyar el que cobra un home en un any", ha denunciat David Papiol, secretari de Moviments Socials i Igualtat del sindicat.
Font.http://www.ara.cat/economia/bretxa-salarial-augmenta-cobren-homes_0_1307269425.html
El discurs reivindicatiu de Patricia Arquette als Oscar:

'A les dones que han parit, les que paguen impostos, a les que han lluitat per la igualtat de drets. Ha arribat l'hora que hi hagi igualtat social i de salaris per a les dones als Estats Units i a tot el món', ha exigit.
 Font: http://www.vilaweb.cat/noticia/4232908/20150223/discurs-reivindicatiu-patricia-arquette-oscar.html

PÀGINA DE LES NACIONS UNIDES  http://www.un.org/es/events/womensday/

"El lema de este año «Empoderando a las Mujeres, Empoderando a la Humanidad: ¡Imagínalo!» recrea un mundo en el que cada mujer y cada niña puede escoger sus decisiones, tales como participar en la política, educarse, tener sus propios vivir en sociedades sin violencia ni discriminación."

 Declaració de Pekín: http://www.unwomen.org/~/media/headquarters/attachments/sections/csw/bpa_s_final_web.pdf

Infografía: Mujeres y niñas educadas = Sociedades empoderadas - See more at: http://beijing20.unwomen.org/es#sthash.oAZ8rrzq.dpuf
Infografía: Mujeres y niñas educadas = Sociedades empoderadas - See more at: http://beijing20.unwomen.org/es#sthash.oAZ8rrzq.dpuf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada