dilluns, 22 d’abril de 2013


                                    SANT JORDI 2013
  PER L'ABRIL, LLIBRES I ROSES MIL
 
  Font imatge:  http://www.illadelsllibres.com/wp-content/uploads/2013/04/sant-jordi-2013.jpg

hp8ls1r.gif (3071 bytes)
http://www.gifmania.com/flores/rosas/
    ACTIVITATS  PROGRAMADES :

1. Concursos literaris:

  A- CATALÀ


“Explica’ns algun sentiment o emoció que hages viscut amb una gran intensitat.El Departament de Llengua Catalana i Literatura convoca el concurs literari Sant Jordi 2013.

Els treballs es dividiran en les següents modalitats i categories:MODALITATS:Poesia: Es pot presentar un poema o recull de poemes de tema    lliure.Prosa: Constarà duna composició que podrà ser narració curta o assaig en què expliques algun sentiment, emoció o sensació que hages viscut amb una gran intensitat.

Aquest sentiment pot ser positiu o negatiu: amor, odi, felicitat, enyor, temor, fàstic, gelosia, desig, satisfacció... En tot cas ha de tractar-se d’una experiència que recordes com a molt emotiva.CATEGORIES:A: Primer cicle dESO

B: Segon cicle dESO

C: Batxillerat i Cicles FormatiusLextensió dels treballs podrà oscil·lar entre un full i dos per una sola cara (mai no podrà ser inferior a 200 paraules).


  B- CASTELLÀ

B1.PRIMER CICLE 

  Es clase se repartirán fichas con distintos espacios, puntos de vista, tiempo...A partir de  los mismos
 deberéis  narrar una historia cuyo tema principal sea la Solidaridad.
  La narración debe tener un mínimo de quince líneas

B2.SEGON CICLE
 Te proporcionamos el principio y el final de una novela. Debes redactar,en un mínimo de quince líneas, un texto libre que encaje con los dos fragmentos
LA NOCHE MÁS OSCURA
Ana Alcolea

INICIO

En esta vida hay cosas que nunca se olvidan, por muy pequeño que sea uno cuando acontecieron.
Los primeros recuerdos de Valeria se remontan a la época en que tenía poco más de dos años. Un día, una mujer de rasgos muy diferentes a los de las persones que tenía a su alrededor, le sonrió, la abrazó y le dijo palabras que no entendía. A la mujer, antes de marcharse, se le llenaron los enormes ojos de lágrimas. El caso es que la mujer volvió cada mañana hasta que por fin un día se la llevó. y la metió en un avión en el que pasó muchísimo rato.

DESENLACE

Caminaron de la mano de regreso a la embarcación. Se pararon para contemplar juntos, por última vez, el faro.
 El sol de mediodía caía en vertical sobre la vieja catedral roja de la costa, que parecía una ráfaga de fuego emanada directamente del mar, como la lava de un volcán. No cabía duda de que podía iluminar incluso las noches más oscuras.


C- IDIOMESVIII SANT JORDI’S COMIC CONTEST
2013

RULES:

  1. Draw a comic. TOPIC: “Solidarity”

  1. Number of contestants: individual (optional). All the students from ESO can participate.

  1. Length: 1 sheet (DIN A4).

  1. Prize: there will be a prize for each level but it can be declared void.

  1. Due date: 17th April

  1. The original comics will remain at the Foreign Languages Department.

  1. The comic must be written in English or French...
         .............................................................................................................................................                       

           .BOOKCROSSING   23 d’abril a l’Institut de Deltebre

BOOKCROSSING/Llibres lliures

Aquest 23 d’abril anem a “alliberar “llibres i també “caçar-los”.
Per a tots aquells que no saben què és això aquí hi ha unes preguntes i les seves respostes
Què és Bookcrossing?
És un moviment que intenta convertir el món en una biblioteca global. És totalmente gratuït. Nosaltres només pretenem de moment convertir tot l’Institut en una biblioteca un dia tan especial com el de Sant Jordi .El dia 23 d’abril pots trobar-te un llibre en qualsevol lloc de l’Institut(passadissos, bancs, pati,armaris...).
 Si no t’interessa,no l’agafis.
Si t’interessa, només has d’informar al teu tutor del número que hi ha a l’interior del llibre i quedar-te’l fins que l’hagis llegit.
Què has de fer després?
Només has d’esperar  un altre “dia d’alliberament de llibres” per deixar-lo on tu vulguis.
Per què ?
Perquè si t’engresques pots  formar part de la xarxa a nivell mundial www.bookcrossing.com/ o http://llibreslliures.com/

i seguir la pista dels teus llibres sempre. Els llibres són màgics i saber que formes part del recorregut del teu llibre et fa especial , et connecta amb el món. És una manera més de compartir.
................................................................................................................................................................
I PER SANT JORDI, QUIN LLIBRE RECOMANARIES?

Per què no us animeu a participar en aquest blog afegint comentaris i recomanant llibres?

.....................................................................PER SANT JORDI DES DE LA BIBLIOTECA US RECOMANEM ...
 LECTURES    amb   VERSIONS CINEMATOGRÀFIQUES ACTUALS
                               

1r cicle ESO
Charles Dickens  (1839),
Oliver Twist
Història d’un dels orfes més famosos de la literatura, amb tots els maltractaments i injustícies que sofreix en la societat anglesa dels segle XIX, fins arribar al descobriment dels seus orígens.

                                                    
 (2005)

2n cicle ESO
Paolo Giordano (2008),
La solitud dels nombres primers
La soledad de los nombres primos
La solitudine dei numeri primi
La solitud dels nombres primers" és la història d'un noi i una noia, dels vuit als trenta-cinc anys. Són dues persones "diferents", que han perdut la capacitat d'empatia amb l'entorn per tragèdies infantils, i que intentaran trobar-se durant les pàgines d'aquesta novel·la. La metàfora dels nombres primers funciona. Un nombre primer, ja ho sabeu, és aquell que només és divisible per u i per ell mateix: 1, 3, 5, 7, 11, 13... i així, cada vegada més distanciats. Però, ningú no sap per què, de tant en tant, posem que cap als 4 bilions, apareixen dos nombres primers gairebé junts... gairebé, perquè entremig sempre hi ha un nombre parell. Estan gairebé de costat, gairebé podrien tocar-se... però, ai!, mai no ho arriben a fer.
   (2010)
BATXILLERAT I CICLES
Lleó Tolstoi (1877),
Anna Karènina
A la Rússia de 1874 la bella Anna Karenina té una de les posicions socials més envejables del país, però ella no es va casar per amor. Quan la seva mirada es creua amb la del jove oficial Vronsky, quelcom inevitable comença a florir, generant a ambdós una necessitat insaciable de trobar-se. Així es provoca una crisi moral irreparable entre els membres de l'alta societat russa.
(2012)Si us agrada l'obra de Charles Dickens, podeu llegir-ne d’altres com David Copperfield o Grans esperances.

                                        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada